Scholen: Duurzaam sanitair is een investering in de toekomst.

Scholen zijn unieke high traffic locaties. Tijdens de speeltijd kent het sanitair er hoge gebruikspieken maar op andere momenten wordt het er uren- tot maandenlang niet gebruikt. Bovendien krijgt het sanitair het er soms hard te verduren. Het is dan ook één van de weinige plekken op school waar jongeren uit het zicht van de leerkrachten kwajongensstreken kunnen uithalen. Kleine vandaliseringen en opzettelijk verstopte toiletten en urinoirs; elke schooldirecteur is er helaas mee vertrouwd. Zo’n unieke setting vraagt om een unieke oplossing.

Deugnietbestendig

Toiletten volproppen met papier en het dan laten spoelen met natte vloeren als gevolg. Het is een oeroude truc van jonge grappenmakers die zowel met automatische als manuele spoelsystemen uit te halen is. Behalve met die van IPEE. Van zodra het slimme systeem een verstopping detecteert, kunnen er geen spoelingen meer geactiveerd worden. Geen overlopend sanitair, geen ondergelopen vloeren. Heel wat basis- en middelbare scholen in België twijfelden niet en installeerden IPEE sanitair in hun gebouwen. Ook de universiteit Utrecht en de Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch kozen voor IPEE want op flauwe grappen staat blijkbaar geen leeftijd.

Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch, Nederlands

Hygiënevoordelen

Tijdens weekends en vakanties worden urinoirs en toiletten op scholen niet gespoeld. De sifons drogen langzaam uit totdat de rioolgeur zijn weg naar buiten vindt. Het maakt er de eerste schooldag niet bepaald prettiger op. Dankzij de slimme hygiënespoeling van IPEE wordt 24u na het laatste gebruik het sanitair kort gespoeld zodat het geurslot weer perfect gevuld is. Elke dag klaar voor een frisse start!

Howest te Kortrijk, België

Ook voor de allerkleinsten

Kleuterjongetjes moeten zich vaak goed concentreren als ze op school voor het eerst in een urinoir plassen. Ze zijn zo druk in de weer met het mikken en sluiten van hun rits, dat ze wel eens vergeten door te spoelen. Drukknoppen hangen dikwijls te hoog en infraroodogen zien deze jongeheren letterlijk over het hoofd. Enkel het IPEE spoelsysteem is een garantie op netjes gespoelde kleuterurinoirs.