Infrarood is dood: tijd voor een urinoir met slimme spoeling

Een urinoir moet vooral goed doorspoelen. Anders krijg je vieze geurtjes, verstoppingen en aanslag van urinesteen. Gevolg? Voor je het weet vinden bezoekers je sanitaire voorzieningen ronduit walgelijk. Denk je aan een spoeling met infrarood? Think again, want dat is vragen om problemen. Het is tijd voor de slimme spoeling van IPEE.

Infrarood zet de sluizen open

Spoeling op basis van infrarood bestaat al jaren. Helaas heeft die technologie een bijzonder groot nadeel: het is alles of niets. De spoeling komt in actie als de infraroodsensor beweging detecteert voor het urinoir. Is er een passant die bewust of onbewust de ene sensor na de andere activeert? Dat maakt allemaal niets uit: het infraroodsysteem zet de watersluizen van het urinoir volledig open als er beweging is.

Spoeling op basis van infrarood kun je dan ook moeilijk duurzaam of efficiënt noemen. Want zo verspil je veel water. En als er een verstopping is, loop je het risico op een overstroming.

Gelukkig kan het anders: IPEE ontwikkelde een nieuwe, gepatenteerde technologie. Die meet en analyseert nauwkeurig wat er gebeurt in het urinoir. Resultaat? De spoeling komt alleen in actie als er echt wordt geplast in het urinoir.

Goed spoelen = slim spoelen

De slimme spoeling van IPEE controleert het effectieve gebruik van het urinoir. Anders gezegd: de urinoirs van IPEE spoelen alleen wanneer dat nodig is. Dat is een enorm voordeel tegenover de infraroodsystemen die alleen beweging detecteren. Zo blijven je urinoirs fris, proper en hygiënisch, zonder één druppel water te verspillen.

Er is nog meer goed nieuws: de urinoirs van IPEE hebben allemaal een overloopbeveiliging. Kortom: als je een natte vloer hebt, komt dat zeker niet door het urinoir van IPEE. Terwijl andere urinoirs soms overstromen bij een verstopping.

Het oog wil ook wat, zelfs tijdens een plas

De slimme urinoirs van IPEE zijn een streling voor het oog. Dat komt omdat hun strakke design niet wordt ontsierd door een zichtbare sensorplaat. Nee, bij de urinoirs van IPEE zit die sensor verborgen onder het keramiek. Dat esthetische aspect van de urinoirs in je gebouw lijkt een detail. Toch is het met zulke kleine bijzonderheden dat het interieur van je gebouw het verschil maakt. En ja: ook het interieur van je sanitaire ruimte is belangrijk.

Slim spoelen met weinig onderhoud

Dat de sensor verborgen zit, is een nachtmerrie voor vandalen en een zegen voor de onderhoudsploeg. Bijkomend voordeel: de sensor zit goed beschermd en is dus ongevoelig voor slijtage. Dat maakt de onderhoudsploeg nóg gelukkiger.

Meer weten?

Wil je alles weten over de slimme spoeling van IPEE? Check snel het aanbod op onze website of neem contact op met een van onze vertegenwoordigers. Ze komen met plezier bij je langs en doen alle mogelijkheden uit de doeken. Bel of mail naar Jean-Philippe, Jan of David:

Blijven spoelen en tot snel!