Texaco Drongen

Total cost of ownership: langetermijndenken helpt besparen.

Voor wie gebruik moet maken van het sanitair in een tankstation langs de snelweg is het altijd een beetje (bang) afwachten waar hij of zij terecht zal komen. Want zeg nu zelf, we hebben allemaal genoeg negatieve ervaringen achter de rug om op zijn minst een beetje op onze hoede te zijn.

Bij Texaco Drongen streven ze ernaar om hun klanten net aangenaam te verrassen met propere sanitaire ruimtes. Aanvankelijk zette de tankstationuitbater daarom resoluut in op automatische spoelsystemen op infraroodtechnologie. De infraroodbedieningsplaten bleken echter ook een geliefd en vooral gemakkelijk slachtoffer van vandalen. Het resultaat? Sanitair vaak buiten gebruik maar vooral: een hoge, frequent wederkerende herstellingskost. Texaco ging op zoek naar een vandaalbestendige oplossing die niet inboette op hygiëne of comfort en kwam zo uit bij IPEE.

Een IPEE-urinoirspoelsysteem zit volledig verborgen achter de pot en detecteert het gebruik doorheen het keramiek. Dat maakt het uitermate goed bestand tegen vandalisme. Want wat je niet ziet, kan je niet stukmaken, toch? Door te kiezen voor IPEE, maakte Texaco finaal komaf met de torenhoge onderhouds- en herstellingskosten. Een sterk voorbeeld van een project waar de gunstige evolutie van de total cost of ownership zich al heel snel na de aankoop aftekende.

Voetbalstadion RAFC te Antwerpen, België

Roep waterverspilling een halt toe

Infraroodsystemen werken op basis van beweging en zijn dus erg trigger-gevoelig. Een simpele voorbijganger of een werkman in fluohesje resulteert al gauw in een ongewenste en overbodige spoeling. Door te kiezen voor IPEE-spoelystemen komt een eind aan deze vaak voorkomende vorm van waterverspilling.

Nog meer slimme functies

De IPEE urinoirs hebben bovendien nog andere sterke troeven ten opzichte van klassieke infraroodsystemen. Waar verstopte urinoirs geregeld leidden tot overstroomde vloeren, zorgt de automatische overloopbeveiliging van IPEE er voor dat het urinoir niet meer spoelt als het verstopt is. Tot groot genoegen van de onderhoudsploeg!

Op high traffic locaties wegen waterverbruik en onderhoudskosten vaak erg zwaar door op de total cost of ownership. Duurzame, zuinige producten vormen hier de oplossing. Al vele grote locaties volgden het voorbeeld van Texaco en kozen voor IPEE.